Veranderen van bank

Ik begin steeds meer en meer te denken om te veranderen van bank. Niet alleen vanwege de negatieve rente die mijn bank zeer waarschijnlijk heel graag wil invoeren, maar ook omdat de grote R misschien niet helemaal ethisch werkt.

Ik zat te denken om misschien over te stappen naar T.riodos of A.sn; maar AAAH! das nieuw. En ik weet niet hoe. Mijn hele leven zit ik al bij de R. Lekker makkelijk, maar af en toe begint het toch te knagen.

Aan de ene kant wil ik liefst alles overhevelen; mijn betaal- en mijn spaarrekening. Aan de andere kant houdt het mij wel tegen als ik niet zomaar langs een bank kan en even wat geld kan afhalen.

Een optie zou zijn om mijn huidige betaalrekening te behouden en alleen mijn spaarrekening naar een andere bank te verhuizen. Een nadeel is dat ik dan niet alles in een overzicht heb. Wel zou het dan nog wel soepel lopen met incasso’s, toeslagen die ik ontvang ed.

Zoveel om na te denken. Wat denken jullie? Zijn jullie zelf ook eens overgestapt? Hoe ging het? Hebben jullie ook een constructie waarbij je een spaarrekening bij een andere bank hebt?

11 gedachtes over “Veranderen van bank

  1. Overstappen naar een andere bank is echt heel eenvoudig! Een paar jaar geleden schreef ik dit stappenplan, misschien heb je er iets aan http://consuminderenmetplezier.blogspot.nl/2013/06/van-bank-veranderen-stappenplan.html
    De afgelopen jaren ben ik overgestapt van Rabo naar ASR (uitstekende bank!) en vervolgens naar SNS (ook prima!0 vanwege de hypotheek (maar dat is niet verplicht). Bij een nieuwe bank is het even wennen aan andere websystemen en zo, maar joh, dat is echt een fluitje van een cent. Just do it! šŸ˜‰

    Like

  2. Vraagje? Hoe vaak stap jij bij een bank naar binnen om geld te halen, of iets anders te vragen?
    Wij zijn een aantal jaren geleden ook van die oranje bank overgestapt naar Ć©n triodos en asn. Idd wat Jolanda al aangaf: fluitje van een cent!

    Like

  3. Idd appeltje eitje, en ik heb nog nooit het kantoor gemist bij de asn, wat een gedoe om dingen te regelen bij rab. Kantoor in mijn woonplaats is niet dezelfde bank als bij mijn ouders, tig keer doorverbonden moeten worden, op kantoor moeten komen bij mijn ouders op 2uur enkele reis voor een handeling van 5 minuten die ook prima electronisch kan.

    Nee doe mij maar asn waar je (nog) rente krijgt op je betaalrekening.

    Like

  4. Nog even een kleine aanvulling; als je kiest voor ASN en je wilt een bedrag van 500 euro in een keer pinnen, kun je terecht bij de pinautomaten van SNS.

    Like

  5. Met de overstapservice van tegenwoordig hoef je je echt geen zorgen te maken om incasso’s ed. Gaat bijna allemaal vanzelf. Alleen mensen die eens wat naar jou overmaken moet je er even op attenderen.
    Wij zijn ook naar volle tevredenheid overgestapt naar ASN. Mis zelden een kantoor. EĆ©n keer wilde ik contant geld storten, toen heb ik dat via iemand gedaan die bij een andere bank zat waar dat wel kon.

    Like

  6. Naast de bank met de grote R heb ik spaarrekeningen bij andere banken. Het is meestal heel eenvoudig een spaarrekening bij een andere bank te openen omdat bij de meeste banken je moet identificeren met een betaling van je huidige bankrekening. Je hebt dan een zogenaamde vaste tegenrekening dus terugboeken van je spaarrekening naar je bankrekening kan dan niet fout gaan. Er komt nauwelijks nog papier aan te pas. Een uitzondering is de Ohra Bank; die werkt nog wel met een papieren formulier om een rekening te openen. Kijk ook eens op de volgende site: http://www.vanspaarbankveranderen.nl Je kunt je daar ook opgeven voor de nieuwsbrief en krijgt regelmatig een mail met de rentes bij diverse banken. Een spaarrekening bij een andere bank kost meestal niets maar levert wel wat op, namelijk meer rente op je spaarcentjes.

    Like

  7. Ik ben ook ongeveer 2,5 jaar geleden overgestapt van ie en gee naar aa es en en het is heel gemakkelijk. Je hebt allerlei overstapservices maar ik heb het gewoon zelf gedaan. Eerst een rekening geopend bij de nieuwe bank en het meeste geld overgeschreven naar de nieuwe rekening, vervolgens bij mijn werk, zorgverzekering, telefoonmaatschappij etc. de rekeningnummers gewijzigd. De oude rekening heb ik nog ongeveer een jaar lang aangehouden voor maatschappijen die ik eventueel vergeten was en voor als na een etentje ofzo mensen geld naar me overmaakten en nog niet mijn nieuwe rekeningnummer hadden. na een tijdje was er helemaal geen acitiviteit meer op die rekening en heb ik hem helemaal opgezegd.

    Like

  8. Ik zit ook bij de bank met de grote R en inderdaad daar lopen dingen wel eens niet soepel. Ik heb via mijn werk en via penningmeesterschap ook te maken met andere banken en overal is wel wat. Mijn mening is dat ‘dienstverlening’ geen enkele bank meer heeft. Voor de geweldige rente hoef je het ook al niet meer te doen.

    Like

  9. Pingback: Veranderen van bank – deel 2 | Minimaal Leven

Laat een reactie achter