Ik wil minimaliseren op troep, en met troep bedoel ik ook de rotzooi die ik naar binnen werk in de vorm van koekjes en dergelijke. Nu heb ik toch ‘s middags af en toe honger. Waar ik vroeger meteen naar een koekje greep (en daarna nog een, en daarna nog een) ben ik nu toch bezig om bewustere keuzes te maken.
Nu ben ik anderhalve week geleden plotseling in aanraking gekomen met rijstwafels. Vroegah at ik ze alleen met chocolade erop, maar nu dus niet. Ik kreeg er eentje aangeboden van een vriendin, en tot mijn verbazing vond ik zo’n naturel rijstwafel erg lekker. Hardstikke gezond, en ook fijn voor de portomonee.
Gister stond ik in de Jumbo, om even een snelle boodschap te doen, en plotseling dacht ik aan krentenbrood als aanvulling op mijn avondeten – alleen ratatouille bleek niet voldoende. Toen ik de ingredientenlijst checkte, las ik dat dextrose (druivensuiker) de enigste suiker was, en dat die pas op de zesde of zevende plaats stond op de ingredientenlijst. Ik meende mij iets te herinneren over dat het merendeel van het product bestaat wordt door de eerste vijf producten. Ook, tijdens de hele Sonja Bakker-hype werd krentenbrood als gezond bestempeld.
Alleen vraag ik mij nu af… wat is nu verder gezond om te snacken? Dadels? Crackers? Hebben jullie een idee?
Ik snack overdag nooit. Om 10 uur bij de koffie een boterham en om half drie bij de koffie weer een boterham of een roggeboterham. Kom ik gelijk aan de benodigde vezels. Als beleg kies ik dan een dun laagje jam of magere smeerkaas. Ligt aan mijn soort trek op dat moment of ik voor zoet of hartig kies.
LikeLike
Bij de supermarkt kan je jam van Céréal krijgen.(natuurvak) Superlekker en 90% minder suiker. De suiker is vervangen door suikeralcohol. Dit heeft geen invloed op je insuline. Wij gebruiken ook de hagelslag. Een tikkie duurder dan normaal maar een uitkomst als je wilt minderen met suiker. Groetjes
LikeLike
Dat is misschien ook een goede tip! Zo vaak eet ik het niet, dus zou het een kleine aanpassing van mijn budget.
LikeLike
Nootjes zijn ook erg gezond. Ze bevatten vrij veel vet en daarom veel calorien, maar dit is onverzadigd vet en het bevat veel goede stoffen. De wereldgezondheidsorganisatie beveelt 30 gram noten per dag aan.
Verder kun je denken aan kerstomaatjes, olijven etc
LikeLike
@Lara. Klopt allemaal. Dat soort dingen eten wij bij de borrel in het weekend (ook wel eens minder gezond hoor 😉
LikeLike
Een simpel gekookt eitjes vult ook lekker en van zoet krijg je meestal trek in meer zoet, dat heb je met eitje niet.
;
LikeLike
Handig! Dat was ik vergeten. Bedankt voor het herinneren 🙂
LikeLike
humus maken en dippen met groenten zoals wortel. Heb altijd een voorraadje eigengemaakte humus in de diepvries 😉
LikeLike
En hoe vries je die per portie in? Met ijsblokvormpjes oid?
LikeLike
Toevallig ben ik ruim 5 maanden geleden bewuster gaan eten, geen gesnoep en geen koekjes meer.
Ik pak nu als ochtend tussendoortje gewoon een cracker met beetje smeerkaas 15+
als middag tussendoortje. snack tomaatjes of iets van fruit, en als ik in de avond ergens trek in heb magere yoghurt.
Maar neem ook regelmatig een handje ongezouten noten.
Je hebt ook rijstwafels met een smaakje (weet niet of je dat wist?)
LikeLike
Ja, de rijstewafels met smaakje kende ik al wel, maar ik vind ze te chemisch smaken. Ik ga eens kijken naar de snacktomaatjes enzo!
LikeLike
Drink bij honger eerst een groot glas water. Stilt zeker de eerste trek en je snackt ook minder.
LikeLike
Dank je! Die was ik vergeten. We gaan het eens proberen 🙂
LikeLike