Gezond snacken

Ik wil minimaliseren op troep, en met troep bedoel ik ook de rotzooi die ik naar binnen werk in de vorm van koekjes en dergelijke. Nu heb ik toch ‘s middags af en toe honger. Waar ik vroeger meteen naar een koekje greep (en daarna nog een, en daarna nog een) ben ik nu toch bezig om bewustere keuzes te maken.

Nu ben ik anderhalve week geleden plotseling in aanraking gekomen met rijstwafels. Vroegah at ik ze alleen met chocolade erop, maar nu dus niet. Ik kreeg er eentje aangeboden van een vriendin, en tot mijn verbazing vond ik zo’n naturel rijstwafel erg lekker. Hardstikke gezond, en ook fijn voor de portomonee.

Gister stond ik in de Jumbo, om even een snelle boodschap te doen, en plotseling dacht ik aan krentenbrood als aanvulling op mijn avondeten – alleen ratatouille bleek niet voldoende. Toen ik de ingredientenlijst checkte, las ik dat dextrose (druivensuiker) de enigste suiker was, en dat die pas op de zesde of zevende plaats stond op de ingredientenlijst. Ik meende mij iets te herinneren over dat het merendeel van het product bestaat wordt door de eerste vijf producten. Ook, tijdens de hele Sonja Bakker-hype werd krentenbrood als gezond bestempeld.

Alleen vraag ik mij nu af… wat is nu verder gezond om te snacken? Dadels? Crackers? Hebben jullie een idee?

Advertenties

13 gedachtes over “Gezond snacken

 1. Ik snack overdag nooit. Om 10 uur bij de koffie een boterham en om half drie bij de koffie weer een boterham of een roggeboterham. Kom ik gelijk aan de benodigde vezels. Als beleg kies ik dan een dun laagje jam of magere smeerkaas. Ligt aan mijn soort trek op dat moment of ik voor zoet of hartig kies.

  Like

  • Bij de supermarkt kan je jam van Céréal krijgen.(natuurvak) Superlekker en 90% minder suiker. De suiker is vervangen door suikeralcohol. Dit heeft geen invloed op je insuline. Wij gebruiken ook de hagelslag. Een tikkie duurder dan normaal maar een uitkomst als je wilt minderen met suiker. Groetjes

   Like

 2. Nootjes zijn ook erg gezond. Ze bevatten vrij veel vet en daarom veel calorien, maar dit is onverzadigd vet en het bevat veel goede stoffen. De wereldgezondheidsorganisatie beveelt 30 gram noten per dag aan.
  Verder kun je denken aan kerstomaatjes, olijven etc

  Like

 3. Toevallig ben ik ruim 5 maanden geleden bewuster gaan eten, geen gesnoep en geen koekjes meer.
  Ik pak nu als ochtend tussendoortje gewoon een cracker met beetje smeerkaas 15+
  als middag tussendoortje. snack tomaatjes of iets van fruit, en als ik in de avond ergens trek in heb magere yoghurt.
  Maar neem ook regelmatig een handje ongezouten noten.
  Je hebt ook rijstwafels met een smaakje (weet niet of je dat wist?)

  Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s