Wat heb ik niet gekocht? – Juli

Sinds ik aan het sparen ben voor de nieuwe schoenen ben ik bewuster geworden van wat ik allemaal zomaar zou kopen. Het is handig om te kijken wat ik allemaal heb gekocht, en of ik het al allemaal gebruikt heb. Vandaar dat ik het idee jat voor deze blogpost(-serie) van Martine – wat heb ik allemaal niet gekocht, en wat juist wel?

Even een kleine noot: dit overzicht is pas vanaf 19 juli, sinds ik besloot om voor de schoenten te gaan sparen.

Wat heb ik niet gekocht?
Ik stond te twijfelen bij de blokker. Bij de blokker lagen er allemaal waren minionspullen, en daar heb ik een ontzettende zwak voor. Ik zag een leuk kussen voor 6,99 die fantastisch zou werken in mijn slaapzak. Maar: ik heb al een opblaasbaar kussen dat er prima in past, de kleur was het niet helemaal (geen fan van blauw, laat staan geel) – en zo vaak slaap ik niet in mijn slaapzak.

Wat heb ik wel gekocht?
Wasnetten – Ik heb een paar jurkjes met fijne stof. Helaas begon bij de ene al de stof wat te verslijten door het wasmachine. Ik had toen besloten om een paar wasnetjes te kopen zodat de jurkjes langer mee zouden gaan. Daarnaast is het ook handig voor bh’s en dergelijke. De wasnetjes kwamen per twee, en kostten 1,50.
Acryllak (mat) – voor een project waar ik bezig ben om af te raakte de lak op. Uit voorzorg had ik een nieuw flesje bij de action gehaald. Ik was best trots dat ik alleen dit heb gehaald, meestal kom ik met andere zooi thuis. De bon had ik ook uit voorzorg bewaard, zodat ik het flesje kon retouneren als het niet nodig bleek te zijn. Prijs: 1,50
Modula bewaardoos en beschuitbus – Ik zag een tijdje geleden dat er bij de appie “mijn” bewaardozen in de aanbieding waren. Ik besloot de prijzen te vergelijken met de blokker, en ja, ze waren echt aanzienlijk goedkoper. Ik kocht de doos en beschuitbus die ik nodig had, en  en ruimde mijn kast op. Heerlijk 🙂 Bus en doos: 10,78
Houten hamer + afbreekmesjes. Voor het leren buideltje waar ik een paar dagen geleden mee bezig was, heb ik advies gevraagd onder mijn facebookvrienden. Het bleek dat ik een houten hamer nodig had ipv van eentje met een ijzeren kop. Ook heb ik breekmesjes gehaald, die ik bij de Gamma zag liggen leer te snijden. Ik heb ze allebei al gebruikt, en het buideltje gaat zondag gebruikt worden. Kosten: 13,08

Op dit moment is de balans wel gekocht/niet gekocht een beetje scheef de verkeerde kant op, maar omdat ik veel de winkels mijd de laatste tijd kom ik niet zo snel in de verleiding en ga ik veel doelgerichter naar de winkels waar ik wel naar toe moet. Ach, volgende maand beter.

Houden jullie ook zo’n lijstje bij?

Advertenties

5 gedachtes over “Wat heb ik niet gekocht? – Juli

  1. Nee ik hou niet zo’n lijstje bij. Wel schrijf ik dingen op die ik nodig heb. Zo stond er inmiddels 2 jaar een nieuw badpak op de lijst. Omdat het badpak erg versleten was mag ook wel na 8 jaar. Toch bleek het erg lastig een geschikt badpak te vinden deze week ben ik eindelijk geslaagd voor een goed zittend badpak.

    Nieuwe hoofdkussens voor manlief en mij stonden ook al zeker 7 maanden op de lijst met dringend aan vervanging toe dingen. Toch probeer ik het dan nog uit te stellen tot we tegen de juiste aanbieding aan lopen aangezien die nog steeds niet voorbij kwam nu toch maar beide een nieuw kussen gekocht.

    Like

  2. Ha leuk zo’n niet gekocht lijstje. Wij hebben het er op de bank ’s avonds wel eens over wat we niét gekocht hebben. Ook gaat de zin ‘Ja, maar als je het niét koopt is het nóg voordeliger’ vaak over tafel. Wijze woorden van Moeders geleerd..;)

    Like

  3. Pingback: Project keukenkast | Minimaal Leven

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s