Hobby ban

Geinspireerd door verwoede opruimpogingen, mijn te volle hobby kast/kist/doos/mand (ik heb er inderdaad meerdere) en dit artikel van Frugalwoods besloot ik om eens een hobby ban in te stellen. Oh, en als een bonus luisterde ik vandaag naar deze podcast, over jawel, een shopping ban.

Wat houdt dat in? Dat ik eindelijk al mijn projecten die ik hier los heb liggen (een gehaakte sjaal, prayer flags die ik nog moet borduren, etc. etc.) af ga maken. Dat ik geen geld meer mag uitgeven aan nieuwe spullen voordat alles (en dat is nogal een grote hoop) af is. Enige uitzondering: materialen aanschaffen als ik bezig ben om een project af te maken. Denk aan: een ritsje hier om een tas af te maken, of een aantal spijkertjes om een ander project af te maken.

Ik ben in ieder geval vandaag goed begonnen door een aantal patches op mijn kampvuurdeken te naaien en weer verder bezig te zijn met een sjaal die ik aan het haken ben.

Wat ik de laatste tijd trouwens opmerk is dat ik de afgelopen maand nog helemaal niets heb gekocht. Natuurlijk, ik ben een keertje naar de pub geweest om een rugby wedstrijd te kijken, maar helemaal niets nieuws is er in mijn kamer gekomen.

En waarom zou dat eigenlijk moeten? Ik ben juist bezig om alles te downsizen! Toen mijn dietiste voorstelde om kleinere containers te halen bij de A.ction, bekeek ik het en besloot ik dat mijn ietwat grotere containers ook voldoende zouden werken.

Hebben jullie een soortgelijke ban?

Advertenties

5 gedachtes over “Hobby ban

 1. Toen ik laatst mijn bergruimte aan het opruimen was kwam ik er achter dat ik toch wel erg veel hobbyspulletjes heb waar ik nog niets mee gedaan heb.
  Dus ik heb ook een ban ingesteld, eerst wat van de voorraad opmaken voor ik wat nieuws erbij mag kopen met een uitzondering, als het meer dan 50% afgeprijsd is en ik het in een komend project kan gebruiken , dan mag ik het kopen.

  Like

 2. Leuk om te lezen!
  Wij hebben een kledingkoop ban. Al 1.2 jaar, bevalt uitstekend!
  En een spullenkoopban; alleen dat wat echt versleten of kapot is vervangen we, maar dat is bar weinig.

  Like

 3. Dat deed ik een tijdje geleden ook, al mijn brei- en haakgaren opgebruiken. Erg leuk: nu heb ik opgeruimde kasten én kan ik de ideale garen kopen voor een nieuw projectje i.p.v. te settelen voor de garen die ik nog rondslingeren had 🙂

  Like

 4. Geen bewuste shopping of hobby ban hier, we kopen gewoon alleen als we het nodig hebben. Je kan het een naam geven, maar aan het einde van de dag is het gewoon zuinig met je geld en tijd om gaan, toch?

  Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s