Verkopen vs. Weggeven

Vroegah, verkocht ik nog wel eens wat via marktplaats of facebook. Ik heb ook de plaatselijke weggeefhoek een tijdje geprobeerd, maar nu gaat het liever naar de kringloper.

Ik heb een hele lange tijd op Marktplaats gezeten en nog steeds plaats ik (dure) boeken op bol.com. Dit zijn voornamelijk studieboeken die vrij specialistisch zijn. Af en toe verkoop ik wat. Het doel is om een bepaalde verhuisdoos leeg te maken en daarin de te verkopen spullen in doen. Dan kan ik die daarna achter mijn mooie boekenleesstoel zetten. Hij is toch groot genoeg om het te verbergen. Daar staat trouwens ook mijn naaimachine, dat ding paste niet in mijn kasten.

Inmiddels ben ik nu ook zover dat weggeven via de weggeefhoek eigenlijk te veel moeite vind. Je maakt telkens afspraken en wordt telkens teleurgesteld. Daarnaast moet je er telkens tijd voor vrij maken als iemand wel komt opdagen.

Gelukkig hebben we hier twee hele goede oplossingen in de vorm van een kledingscontainer en een kringloopwinkel. Af en toe loop ik eens op de woensdagochtend binnen en zet ik een tas neer in de hal. Dan ben ik er vanaf. Heerlijk.

Ik vind de paar euro die ik voor een item kan krijgen eigenlijk mijn tijd niet waard. Als ik uitga van een uurloon van tien euro, dan werk ik eigenlijk met verlies als ik twee uur bezig ben om een item te verkopen dat vijf euro oplevert. Op dat moment is mijn gemoedsrust en tijd veel belangrijker dan die vijf euro.

Wat doe jij het liefst? Verkoop jij spullen om toch wat extra geld binnen te krijgen, of heb je liever dat alles snel uit huis is?

Advertenties

6 gedachtes over “Verkopen vs. Weggeven

 1. Ik verkoop,
  En inderdaad er gaat heel veel tijd in zitten, t uurloon is laag,
  Ik kom ws niet aan 2 euro per uur.
  maar ik werk gewoon en doe dit in mijn vrije tijd.
  Zie het als een hobby en de verdiensten gaan echt op een heel aparte rekening.
  En daar kunnen we elk jaar van op vakantie.
  En soms een grote uitgave van doen, toen de tv stuk ging bv
  Soms een extra aflossing op de hypotheek
  Wat ik bedoel al die keren 1 , 3 of 5 euro verdienen is per jaar meer dan een extra maandloon
  En daar gaat heel veel tijd in zitten dat is zo.
  Maar wat deed ik anders? met een boekje op de bank? dom zitten klikken op facebook ?

  Like

 2. Ik breng het ook naar de kringloop. Een buurvrouw geeft weg via Facebook. Maar zet de spullen in haar tuin. Hoeft ze niet thuis te blijven. Komt men er niet om,dan is er een kringloopwinkel.

  Like

 3. Wij doen een beetje van alles, marktplaats en als het niet verkoopt en te lang duurt dan weggeven of wegbrengen naar spullenhulp. Ben nu ook afgelopen jaar beetje bij beetje aan de opruim. Nu ook eigen spullen die geen waarde hebben voor anderen en straks moeten al die fotoboeken er ook aan geloven.

  Verder behouden we ook klein spul die in een reiskoffer (samsonite) moeten passen om volgend jaar op koningsdag op de vrijmarkt te staan. Spullen die wel geld kunnen opleveren maar lastig via marktplaats. 1 dag vrijmarkt waar ik dan met 2 koffers 4 bakken heb met verkoop van 50 cent / 1 euro / 2 euro / 5 euro Makkelijk meenemen en terugnemen. In Baarn heb ik al een mooie plek op het oog en leuke plaats voor vrijmarkt.

  Like

 4. Ook ik geef vaak iets weg via de weggeefhoek ,maar inderdaad word het soms niet opgehaald. Verkopen heb ik opgegeven, omdat je meestal erg weinig voor je spullen krijgt of het erg lang duurt eer er iets verkocht word. Als iets erg lang blijft staan gaat het naar de kringloop of ik laat grote spullen ophalen door de kringloop

  Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s