Makkelijke paprikasoep

Of gazpacho, als je het meeneemt naar een potluck (zoals vandaag).

Wat heb je nodig?
– Paprikamix in grote blokken gesneden
– Uitje, in ringen oid
– Bouillon(blokje)
– Evt. knoflook of een kruidenmix (zelf liet ik de knoflook voor wat het was, en ging voor een cajun kruidenmix)

O ja, en een blender of staafmixer is best wel handig.

Wat moet je doen?
1. Fruit de ui en de knoflook. Zorg dat het niet verbrand. Gooi daarna de paprika erbij. Wil je de fancy tour opgaan, dan kun je ongeveer 1/3 van elke paprika achterhouden en daar hele fijne blokjes van snijden, van ongeveer 3 bij 3 mm. Die voeg je dan net op het einde toe, zodat ze beetgaar blijven.
2. Als de paprika en ui wat gebakken zijn (een beetje, hoeft echt niet een kwartier), zet je de hele boel onder water. In de pan, niet in de keuken. Je kan het met water doen en daar een bouillonblokje in flikkeren, maar je kan ook zelfgemaakte bouillon erbij doen.
3. Als het een beetje begint te koken, is het bijna klaar. Mik alles in de blender of ga helemaal los met die staafmixer.
4. Als je voor fancy gaat, is het nu de tijd om de kleine blokjes paprika toe te voegen. Voeg kruiden naar smaak toe. Laat het nog even een klein beetje sudderen en dien het meteen op, of laat het afkoelen om als gazpacho te eten.

Eet smakelijk!

Advertenties

Een gedachte over “Makkelijke paprikasoep

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s