Hoe bevalt de eerste week?

Afgelopen maandag ging de wekker weer om zes uur: de eerste schooldag was weer begonnen! Om zes uur kwam ik mijn bed uit en ging hardlopen. Hierna maakte ik mij klaar voor school.

Het was bijzonder spannend, niet omdat ik wel wist welk vak ik moest volgde (en wist waar ik moest zijn), maar omdat ik eigenlijk geen concreet idee had van wat het vak inhield en wat het project was waar we aan werkten. Gelijk maandag kregen we alles (opdracht, groepsindeling, ruwe planning) en sloeg iedereen steil achterover van de opdracht: een heel fabrieksprocess van een bepaald fermentatieproces ontwerpen. Om het zacht uit te drukken: ik heb absoluut geen kaas gegeten van procestechnologie.

Het idee is dat je een groepje hebt, waarin iedereen zijn of haar eigen specialisatie heeft. Na drie dagen brainstormen, plannen en ingewikkelde grafieken maken, zijn wij er nu denk ik wel uit. Vandaag was de eerste dag dat we eindelijk inhoudelijk aan het project kunnen werken. Parallel waren er nog een paar vergaderingen en moest het werkcontract nog een beetje aangepast worden naar de feedback. Maar de eerste deliverables zijn er!

Naast het project/de uni is er ook nog een bruiloft vandaag (en volgende week vrijdag, waar ik gelukkig niets meer voor hoef te doen, behalve opdagen!). Ik ben soort van verantwoordelijk voor het cadeau. Aangezien het bijzonder kort dag was, begonnen mensen te stressen. En te ruzien. Helaas zat ik nu midden in. Ik hoop dat het tegen vandaag een beetje over is gewaaid.

Ik las eergisteren toevallig een mooie quote: “Iedereen handelt naar het beste van zijn of haar vermogen en kennis”. En hoewel het soms moelijk voor te stellen is, is het wel een hoopvolle gedachte.

Enfin. Het cadeau wordt op de parkeerplaats van de feestzaal in elkaar gezet. Nu alleen hopen op mooi weer, er zit nogal wat papier aan.

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s