Oh, oh, computer kapot

Afgelopen donderdag stond ik ’s avonds af te wassen, toen plotseling mijn computer uitviel. Hij reageerde niet op de muis of het toetsenbord. Maar ja, het was laat dus ik koos om de computer te laten en naar bed te gaan. Vrijdag en zaterdag heb ik meerdere malen geprobeerd tevergeefs mijn computer op te starten, maar hij heeft besloten om het niet te doen.

Gelukkig zat ik vandaag thuisthuis, waardoor ik toch de beschikking heb over een (leen-)computer. Dat gezegd hebbende, is het natuurlijk altijd fijner om op je eigen computer te zitten. Gisteren heb ik ook geprobeerd om het probleem zelf te verhelpen. Ik had het probleem gegoogled en geprobeerd om op een usb stick linux ubuntu (mijn os) te downloaden en mijn computersysteem opnieuw te installeren. Helaas heb ik nog onvoldoende kennis om dat opnieuw te doen. Ik overweegde om mijn computer naar de reparateur te brengen. Helaas kon ik via google alleen reparateurs vinden die gespecialiseerd zijn in windows en apple.

Plotseling kreeg ik een geniale ingeving: ik heb een neef die net 9 maanden ouder dan mij is, die vroeger informatica heeft gestudeerd (mbo) en die ook eens geprobeerd heeft om linux op een van zijn computers te installeren (samen met windows, een zogeheten dual-boot). Mijn moeder had zijn telefoonnummer dus belde ik hem op met de vraag of hij misschien een extra installatie-cd had die ik kon lenen.

Vandaag vierde mijn moeder haar verjaardag, en mijn neef, als redder in nood, kwam zelf de cd brengen waarna ik gelijk mijn computer pakte en opnieuw linux installeerde. Ik heb gekozen om mijn oude versie te upgraden naar de laatste versie, waardoor ik gelukkig al mijn bestanden kon behouden.

Na een middagje mijn laptop in het oog te houden, was mijn computer weer zo goed als nieuw – hij starte weer gewoon op! Totale kosten voor de reparatie: 1,95 voor de chocoladebonbons om mijn neef te bedanken. Is dit nu consuminderen of niet?

Advertenties

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s